Столче за хранене е сред задължителните продукти за детето!

Днес може да откриете всичко необходимо за развитието и отглеждането на детето. При толкова разнообразие, родителите си задават въпроса кое всъщност наистина е задължително и кое е неоправдан разход. Днешната тема е посветена на популярните столчета за хранене и на тяхната роля в отглеждането на детето.
Редно е в момента, в който вашето дете започне да стои стабилно седнало положение (около седмия месец) да се замислите и за столче за хранене. Въпреки че то не е задължителна покупка и със сигурност детето ви би се хранило успешно и извън специално столче за хранене, все пак ние горещо препоръчваме на родителите да инвестират в тази покупка поради няколко причини.

Хранейки се на специално предназначено за целта място, детето придобива изключителни възпитателни и хранителни навици. На първо място храненето в такова столче е в пъти по-лесно за мъниците и в тях те придобиват много по-лесно хранителни навици. Друго важно предимство на столчетата за хранене е, че те се поддържат и почистват лесно – нещо, което е от изключителна важност особено в етапа на захранването. Не на последно място всички столчета за хранене са обезопасени и така проектирани, че да не се притеснявате за безопасността на детето ви по време на храненето.

Предвид всички тези позитиви, определено считаме, че тази покупка е не задължителна, но със сигурност дори полезна.
След като сте решили, че ще пристъпите към тази покупка, идва и въпросът, свързан с избора? За да изберем по-бързо и по-ефективно столчето, е необходимо да отговорим на следните важни въпроси:

1. От какъв материал да е изработено?
Имате два варианта – пластмаса и дърво като тук основната разлика е във визията на моделите. Няма спор, че дървените столчета изглеждат в пъти по-добре и пасват на всеки интериор, но пък за сметка на това се почистват по-трудно от пластмасовите модели. Предвид факта, че се почистват по-лесно, по-разпространени и предпочитани от родителите са пластмасовите столчета, които са хит сред най-популярните марки като столче за хранене Лорели, Moni, Cangaroo и KikkaBoo.

2. Как да определим качеството?
Забравете за външния вид и проучете производителя, както и материалите, които използва, защото това всъщност е същественото. Разбира се и в този случай, както при всичко останало важи правилото, че цената определя качеството, затова не пестете пари, когато става въпрос за сигурността на вашето дете. Уверете се, че столчето, на което ще се храни то е произведено по европейските стандарти за качество.

3. Нужни ли са допълнителни функции?
Препоръчваме ви да изберете модел, който има масичка, която освен да почиствате бързо, може да сваляте и има специално обособено място за поставяне на чашка и купичка. На пазара има и мултифункционални столчета, които освен за хранене, могат да се превърнат в маса за рисуване и забавления. Друга важна функция е то да може да се сгъва, което ще ви помогне много при съхранението му. Не на последно място е важна тапицерията на седалката, която трябва да е лесна за почистване. В този смисъл ви съветваме да заложите на кожената, а не на текстилната материя, тъй като тя се почиства в пъти по-трудно.
Ако все пак изпитвате затруднения в намирането на детско столче, ви съветваме да се обърнете към професионални консултанти. Любимият на всички родители магазин за бебешки и детски стоки BebeLand.net е онлайн мястото, в което ще откриете най-качествените модели столчета на водещи производители на цени мечта!