Ежедневна ароматерапия с любимите ни парфюми за повече тонус и добро настроение

Едва ли за някого ще е изненада да кажем, че ароматерапията безспорно се отразява прекрасно както на физическото ни, така и на психическото и ментално здраве. От години в редица спа процедури се включва употребата на най-различни аромати с тонизиращ и релаксиращ ефект. А защо да не пренесем това изкуство на благоуханията и в ежедневното си използване на прекрасни парфюми?

В днешния текст ще обърнем внимание на някои от съставките в любимите ни парфюми, които са особено предпочитани и в прилагането на ароматерапия. Считаме, че би била наистина добра идея да внедрявате терапевтична доза успокоение или тонизиране и в ежедневните си бюти ритуали. Категорично ще усетите ползотворен ефект и на физическо, и на ментално ниво.

Кои съставки да търсим в предпочитаните от нас парфюми, за да съумеем да се отпуснем и да релаксираме?

Категорично една от безспорните ползи на ароматерапията се корени във възможността да кара човек наистина да се отпусне и да изостави за малко ежедневните грижи, терзания и проблеми. Благодарение на етеричните масла, съдържащи се в любимите ни парфюми, бихме могли с лекота в ежедневието си да си даряваме същите усещания и сладостни мигове. Съставките, които в най-пълна степен спомагат за постигането на тези цели, са лавандулата, нежните флорални мотиви, както и наличието на различни успокояващи билки в състава на парфюма. За щастие, повечето парфюми изобилстват именно от такива суровини в своето съдържание. Не би било никак трудно да открием аромати с такъв състав. Положително тези съставки ще ни помогнат да се отпуснем и действително да се отдадем на заслужен релакс. Ето защо този тип парфюми са особено препоръчителни за вечерно използване.

Етеричните масла в някои парфюми пък биха ни помогнали да се тонизираме и заредим с още повече енергия

Подходящи парфюми пък за сутрешно носене биха били всички, съдържащи тонизиращи и свежи съставки в съдържанието си. Мента, плодове и цитруси категорично действат наистина стимулиращо и освежаващо. Парфюми с такива акорди безспорно ни даравят с добро настроение, зареждайки ги ни с необходимата положителна енергия за предстоящия ден.

Действително е от съществено и голямо значение какви парфюми и аромати избираме в ежедневието си – правилните есенции със сигурност биха могли да спомогнат за създаването на положителна нагласа, която да повиши настроението ни. В никакъв случай не трябва да поценяваме силата на ароматерапията и благоуханията. Идейно е и да комбинирате любимите си парфюми с продукти за тяло, носещи същите аромати. Така положително ще усилите аромата и ще му дадете шанс да ви радва за по-дълги часове.