Как да укрепим имунната система?

Имунитетът е много необходим на хората в нашето трудно време, когато човек, имащ много динамичен живот, няма време да се разболее. И като цяло животът вече е кратък и болестите все още го съкращават. Не само защото болестта в крайна сметка може да отнеме живота, но и защото животът по време на болестта като цяло не е наистина живот. В крайна сметка не само и дори не толкова е важна продължителността на живота, но и неговото качество.

Организмът, зареден със силен имунитет, е напълно различен от организма със слаб имунитет. Това е организъм, който е в състояние да се бори, той не се поддава на атака от вируси, микроби, гъбички и чужди образувания, чужди на тялото. Ето защо е толкова важно постоянно да поддържате и укрепвате имунната си система.

 

Има много начини да укрепите имунната си система. Някои от тях са изброени по-долу.

Постенето като начин за укрепване на имунната система.

Един от най-ефективните начини за укрепване на имунната система е терапевтичното гладуване. Нека направим резерва веднага, че медицинският пост и диетата не са идентични понятия. За загубените в резултат на глад килограми не са нищо повече от мръсотия и вредни вещества. Ето защо „гладуващият“ се възстановява толкова бързо. Терапията на гладно е напълно естествен терапевтичен агент. Между другото, той се използва при заболявания като подагра, алергии, астма, хипертония и диабет. Основната цел на терапевтичното гладуване е прочистване на организма от токсини и стимулиране на имунната система. Тези, които искат да преминат курс на гладно у дома, трябва непременно да получават редовни консултации от лекар и да извършват гладуване под негов надзор.

 

Между другото, няма да е излишно да се отбележи, че диетите за отслабване, за разлика от медицинското гладуване, просто понижават имунитета, създавайки основата за появата на заболявания. Храната трябва да бъде рационална, пълноценна и разнообразна. А също така е полезно да го допълвате с витамини, минерали и качествени хранителни добавки.

 

 

Укрепване на имунитета: Естествени източници на имунитет.

Слънчевите бани помагат за укрепване на имунната система. Необходимо е да бъдете и да се слънчеви бани на слънце. Но само това трябва да се прави разумно, прилагайки принципа на постепенност. Препоръчваме разходи сред природата и да спите по-често в близост до планина, гора. Вижте нашето предложение за къща за гости.

 

Водните и въздушните процедури също са „приятели“ на имунната система. Както се казва, „слънцето, въздухът и водата са най-добрите ни приятели“. Контрастните душове, втвърдяването, разходките сред природата са добри навици, които добавят много имунитет. Но лошите навици (пушене, преяждане, злоупотреба с водка) просто намаляват това количество.

 

 

Рецепти за укрепване на имунната система.

 

За повишаване на имунитета е добре да се използват живителни прополис, специални препарати и добавки.

Ето една от ефективните народни рецепти, които помагат за укрепване на имунната система. Необходимо е да вземете смес, състояща се от една чаена лъжичка листа от алое (по-добре е да вземете долните листа), една десертна лъжица мед и четиридесет грама сухо червено вино. Трябва да настоявате за 5-6 дни, прилагайте една супена лъжица преди хранене в продължение на една до две седмици.

 

 

Други начини за укрепване на имунната ви система.

Сауната е прекрасен и приятен начин за укрепване на имунната система. Нищо чудно, че нашите предци са я уважавали толкова много. Доброто „разпаряване“ на организма дава отличен ефект. Можете също така да правите вани с добавка на етерични масла, инфузии, екстракти, морска сол.

 

Интересен и необичаен начин за укрепване на имунната система е навикът да се пее. Дори древните китайци вярвали, че пеенето помага за повишаване на жизнеността. А изследванията на американски учени говорят за положителния ефект на пеенето върху имунитета. Между другото, статистически беше разкрито, че певците са по-малко склонни към настинки, отколкото представители на други професии.

 

Така че, работете за подобряване на имунитета и болестите няма да са лесни за справяне с вас!