Зелено кафе за отслабване – Всичко, което трябва да знаете

Учени от университета в Тронхайм, Германия съвсем наскоро излязоха с нови сведения, които категорично потвърждават ефекта на зеленото кафе за редуциране на телесното тегло по безопасен и натурален начин.

Известно още под наименованията Зелена Арабика, Зелено кафе мляно, сурово кафе, Екстракт от зелено кафе, зелено кафе на зърняа, зелена робуста и други, зеленото кафе набира все повече популярност сред хората, които се стремят към отслабване. Суровината за направата на зеленото кафе всъщност по нищо не се различава от традиционното. Единствената разлика е, че то не преминава през процес на печене. При този процес се получава традиционния аромат на кафето, с който всички сме свикнали, но и при него се губят над 50% от полезните свойства на кафето.

В следващите редове можете да прочетете за някои от най-популярните ползи от приема на натурално зелено кафе.

Важен антиоксидант и защита от заболявания

 

Вероятно почти всички знаят, че кафето съдържа много антиоксиданти. Много хора обаче не знаят, че при процеса на печене на кафето се губят до 50% от тях. Поради тази причина зеленото кафе може да предложи много повече в това отношение.

 

Изследванията показват, че зеленото кафе е един от най-богатите натурални източници на антиоксиданти, които се срещат в природата. Поради тази причина приемът му способства намаляването на оксидативния стрес, причинен от напредващата възраст, работният стрес, лошата храна, алкохола и тютюнопушенето.

 

За да могат да сравняват нивата на антиоксиданти в плодовете и зеленчуците, учените са разработили специална скала, наречена ORAC. По ORAC зеленото кафе показва резултат от 2500, докато боровинките например показват резултат от 10 пункта, а портокалите едва 3. Това са определено впечатляващи резултати в полза на зеленото кафе.

 

По-ниски нива на Лош холестерол (LDL)

 

Консумацията на зелено кафе определено помага за изчистване на лошия холестерол (на английски Low-Density Lipoprotein) или просто LDL Според някои изследвания, можете лесно да намалите нивата на LDL в кръвта си, ако приемате зелено кафе редовно.

Край на високото кръвно налягане

 

Високото кръвно налягане е основна причина за някои от най-лошите заболявания с фатален край – инсулт, инфаркт и други. За щастие, зеленото кафе може да понижи бързо и надеждно кръвното ни налягане, но за целта трябва да го консумираме ежедневно. Причината за този ефект на кафето, което не е преминало през печене, е високата концентрация на специфично вещество, което най-много се доближава до аспирина (но е напълно естествено).

 

При едно изследване се установява, че при пациенти, които получават 140 милиграма зелено кафе на ден, кръвното налягане спада почти както с хапчетата за регулиране му, изписани от лекар. Това прави зеленото кафе в надеждно и най-вече напълно натурално средство за регулиране на кръвното налагяне.

Дава енергия

 

Можете да използвате зеленото кафе, за да си набавите енергия, точно както правите с традиционното печено кафе. Важно е да знаете, че енергията, която ще получите от зеленото кафе идва по-малко от кофеина (той е до 50% по-малко) и повече от CGA – специални натурални съединения, които дават енергия на клетъчно ниво.

 

Ествен Детокс

 

Зеленото кафе работи като натурално средство за Детокс поради свойството си да извежда токсините и ненужните мазнини, както и лошия LDL холестерол, от черния ни дроб. Зеленото кафе засилва процесите на детоксикация на организма по естествен път. Смята се, че то може да се използва и като превенция на различни карциногенни образувания. Въпреки че в тази посока трябват още изследвания, едно е сигурно – Зеленото кафе е перфектно за Детокс режим.

 

Имунна система

 

Зеленото кафе има много ползи и за имунната система, въпреки че много хора подценяват тези му ефекти за сметка на отслабването. Този натурален продукт ще повлияе добре на кожата ви, ще ви набави нужни витамин от С и B групите и ще спомогне за лечението на кожни проблеми като акне.