Персонално изготвяне на хранителен и тренировъчен режим

здравословно хранене и тренировки

Все повече започваме да чуваме за хранителни и тренировъчни режими, които стават начин на живот и вероятно се чудите как това въобще е възможно. Особено след като сте изпълнявали купища режими, диети и тренировки, и резултатите са били кратки или след това е имало йо-йо ефект, и дори покачване на още килограми. Важно е да си дадете време и да вземете решението сами, изготвянето на персонален хранителен и тренировъчен режим е сложен процес, който изисква време и много усилия, но пък ефектът му идва бързо. Промяната също е сложен процес, който изисква време и доста усилия, но гледайки се в огледалото ще бъдете по-мотивирани и по-изпълнителни.

Защо се проваляте?

Първо е важно да направите разликата между диета и хранителен режим. Хранителният режим е наистина начин на живот, той би следвало да бъде лесен за изпълнение и да включва дори храните, които често хапвате. Хранителен режим не означава, че ще се храните само здравословно, а означава, че ще се храните спазвайки необходимите ви нутриенти (белтъчини, въглехидрати и мазнини) + калории, спрямо това какво искате – покачване на мускулна маса, сваляне на килограми или покачване на килограми.

Диетата, от друга страна, е моментно решение на проблема, което е крайно не здравословно е не носи нищо повече от моментен ефект, който не е никак дълготраен. Това е така, защото диетите са много драстични, а това е “режим”, който не може да се поддържа дълго време и ви отказва дори и от полезните храни, които трябва да приемате всеки ден. Именно, когато приключите поредната диета, организмът има нужда да възвърне всичко, което му е липсвало до момента, а в повечето случаи и да навакса още, защото по този начин ще се предпази от евентуално последващо подобно ваше решение.

Спазвайки хранителен режим вероятно ще започнете да виждате резултати още в първата седмица, но ще забележите, че тялото ви също се променя. И докато си мислите, че тялото ви отслабвайки ще изглежда невероятно, то започва да се свлича и да не е идеално. Именно тук идва и тренировъчният режим. Чрез него успявате да коригирате отпуснатата кожа и да премахнете излишните мазнини, ако сте достатъчно постоянни скоро ще започнете да натрупвате и мускулна маса, повече за спорта и храненето можете да намерите тук: https://withirinaatanasova.com

За процеса с любов

Ето защо е толкова важно да сте достатъчно информирани и да можете да вземате решенията за себе си и това, което смятате за най-правилно.

Важно е да вземете решението с разбиране към себе си, да знаете, че процесът може да е труден в началото, но след това ще се гордеете с постигнатите резултати. Бъдете внимателни към себе си, не се насилвайте и си дайте време. Любовта, която се изгражда към тялото е много важна и дълготрайна, по време на цялостната ви промяна, затова бъдете готови да заобичате тялото си, себе си. Разбира се, ще има моменти, в които ще кривите от хранителния режим или тренировъчния, но е важно това да е за кратко и отново да влезете във форма.

Време е за промяната, която заслужавате!