Кои матраци са подходящи при различни заболявания

матраци при различни заболявания

Всички ние трябва да спим около 8 часа на нощ, нали? Ако страдате от някакво заболяване, може да имате нужда от повече сън, за да се почувствате функционални и отпочинали на следващата сутрин.

Когато спим, тялото ни има шанс да се възстанови по-бързо. Но независимо дали описвате хроничната си болка като пронизваща, пулсираща, пареща или нещо съвсем друго, понякога изглежда невъзможно да намерите удобен матрак за сън.

Грешният матрак може да доведе до безсъние, неспокоен сън и увеличаване на болката.

Анатомични матраци

Анатомичните матраци вземат предвид структурата на човешкото тяло, нагажда се според извивките му и предотвратяват неправилното огъване на гръбначния стълб, което свежда до минимум изкривявания и в резултат на това елиминира болката в областта на гърба.

Когато лежите на анатомичен матрак, гръбначния ви стълб е разположен хоризонтално не се появяват пропадания по матрака и по този начин се предотвратява появата на болка. Характерното при тях е, че матрака създава допълнително мекота и гарантира отлично отпускане на тялото.

На много хора с хронична болка многократно е казвано, че трябва да спят на твърд матрак, за да намалят болката. Въпреки че няма много изследвания по темата за хроничната болка и матраците, едно проучване показва, че твърдият матрак не винаги е най-добрият избор, когато се опитвате да подобрите качеството на съня си и да намалите болката.

Въпреки че може да са ви казали да спите на твърд или средно твърд матрак, това може да не е най-добрият избор за всички хора с хронична болка.Твърдите матраци се препоръчват при опреден тип заболявания, за това е много важно да бъдете добре информирани, кой матрак е подходящ за вас.

ортопедични и анатомични матраци

Ортопедични матраци

Ортопедичният матрак е предназначен да предложи по-твърда повърхност за сън, осигурявайки целенасочена подкрепа за гърба и ставите. Ортопедичните матраци често се използват от хора, които страдат от проблеми с гърба.

С течение на годините обаче ортопедичните матраци са проектирани да се превърнат в нещо повече от решение за болки в гърба. Специално проектиран да предлага отлична опора и комфорт, ортопедичният матрак предоставя много предимства.

Максимална поддръжка

Твърдата повърхност на ортопедичния матрак означава, че получавате перфектната позиция за сън. Това ще намали въртенето и ще ви помогне да се събудите бодри и без болки.

Равномерно разпределение на теглото

Ортопедичният матрак разпределя равномерно телесното ви тегло, за да предотврати натрупването на натиск върху определени части от тялото, особено във врата, гърба и бедрата.

Правилно изравняване на гръбначния стълб

Ортопедичните матраци осигуряват правилно подравняване на гръбначния стълб, за да помогнат за облекчаване на напрежението върху тялото и намаляване на болките в гърба.

Здравословна поза

Ортопедичният матрак ви помага да заемете правилната поза, докато спите, като подобрява кръвообращението.

Ортопедичните и анатомични матраци се предлагат както с пружинно ядро, така и непружинно. В зависимост от твърдостта на матрака може да изберете най-подходящия за вас. Някои от производителите на продукти за сън, предлагат и медицински матраци, подходящи за хора при които ставането е невъзможно.

Този тип матраци са изградени само от дунапрен с едностранен профил и непромокаема дамаска. Този вид матраци са предпочитани и често закупувани от болнични заведения.

Ако имате проблеми с гърба и търсите да закупите нов матрак, който да облекчи напрежението и болките е добре да се консултирате кой матрак ще бъде подходящ за вашият случай.