Аргинин – ключът към постигането на вашите цели

Всеки фитнес ентусиаст, отдаден на изграждането на перфектно тяло, е наясно с това колко са важни протеина и креатина за мускулите и качеството на тренировките.

Протеиновите добавки са задължителна част от хранителния режим на всеки, който се стреми да изгради чиста и релефна мускулна маса. Креатинът от своя страна ви зарежда с високи нива на енергия за интензивни тренировки и е ключов за функционирането на организма.

Понякога обаче колкото и да се стараете и да приемате добавките в правилните количества и в подходящия момент, резултатите не идват.

Вероятно изпускате ценен къс информация относно усвояването на протеина и креатина.

Как да повишите представянето си с аргинин

Какво вероятно знаете, протеините са изградени от аминокиселини. Една от ключовите аминокиселини в човешкото тяло, която има огромна роля в синтеза на протеини е аргининът.

Той е условно заменима аминокиселина – тялото може да го произвежда само, но когато тренирате интензивно той вече не може да се синтезира самостоятелно в организма. Тъй като тренировките изчерпват важни запаси от вещества се налага да приемате аргинин чрез добавки.

Животинските продукти също съдържат високи нива arginine, но при активния начин на живот на спортистите те не са достатъчни, за да удовлетворят нуждите на организма.

Ако искате да продължавате да постигате резултати, вместо тялото ви да страда при интензивни тренировки, потърсете аргининови добавки на достъпни цени от Workout.bg.

Синтез и усвояване на протеин и креатин

Трите аминокиселини, участващи в производството на креатина, са аргинин, глицин и метионин, като аргининът е тази, която инициира процесът.

Ако си набавите достатъчно количество от тази аминокиселина, тялото ви само ще започне да произвежда креатин и протеини и дори ще можете да намалите приема на точно тези добавки.

Освен това, аргининът ще помогне и с усвояването им от организма, без което няма как мускулите ви да растат и да се радвате на високи енергийни нива.

Азотен баланс

Аргининът е известен и със способността си да допринася към положителния азотен баланс в организма. Тъй като мускулите са богати на азот, ако приемате повече от него, отколкото изразходвате, ще бъдете в процес на покачване на мускулната маса.

Тази аминокиселина повишава нивата на азотен оксид, който доставя и повече кислород към мускулите. Това помага с по-бързото им възстановяване на тренировка и изграждането на нови мускулни влакна.

Поради тази причина повечето спортисти от Националната колективна спортна асоциация приемат и аргининови добавки към хранителния си режим.

Вземете максимума от тренировките и разгърнете пълния потенциал на тялото си с аргининовите добавки от Workout.bg.