Важни превантивни мерки

Може би често си мечтаем за любов, пари, вълнуващи изживявания, но реално най-важно е здравето ни. Защото без здраве трудно бихме могли да осъществим тези изброени желания и да се стремим към тях.  Затова на първо място нека се погрижим затова да останем живи, да предприемем действия към здравето на тялото и органите ни, да помислим върху здравето на психиката ни. Нещата винаги са свързани – ако действате разумно и имате жажда за живот, ще се стараете да не попадате в ситуации, които да го застрашат и оттук, ако лекуваме правилно тялото и душата си, несъмнено ще постигнем и другите неща, за които мечтаем, за да постигнем щастието. Всичко това може да бъде контролирано от нас самите, например не сядайте зад волана употребили алкохол и наркотици, ремонтирайте и се грижете за превозното средство, оглеждайте се за автомобили, когато пресичате, хранете се здравословно и бъдете активни, слушайте музика, комуникирайте с приятни за вас хора, правете подаръци на любимите си хора, прекарвайте по-често със семейството си, разхождайте се на свеж въздух, отделяйте повече време за хобито си, четете книги, работете неща, които ви удовлетворяват откъм заплащане и израстване, посещавайте личния си лекар за съвети и профилактика, мислете за бъдещето, правете планове и стъпка по стъпка се стремете да реализирате набелязаните цели, сбъдвайте мечтите си.

За да направите първите си стъпки във вземането на превантивните мерки, можете да започнете от закупуването на дрегер за алкохол за лично измерване на нивата на концентрация на алкохол в кръвта. Ако дрегерът отчете наличие на алкохол над допустимото – не шофирайте, помолете някой, който не е употребил алкохол или наркотици, да ви закара, вземете автобус или такси. Има варианти да запазите своя живот и живота на другите участници в движението. Бъдете разумни!

Все повече се забелязва широкото използване на дрегера за алкохол, спрямо видовете, които се предлагат на пазара, те биват: персонални дрегери – предназначени за шофьори преди да шофират, за самоконтрол от работници или служители, които биват проверявани от работодателите си, за лична проверка или проверка на човек, имащ проблем с алкохола; професионални дрегери – за проверка трезвеността на работници и служители, шофьори или друг персонал, както и за проверка на постъпващи пациенти в лечебно заведение за установяване на алкохолната интоксикация; дрегер – имобилайзер – блокира запалването на двигателя – шофьорът трябва да даде проба и ако концентрацията на алкохол е под безопасната граница, дрегерът освобождава блокирането на двигателя.

Професионалните дрегери за алкохол се налага да минават редовна техническа проверка и калибриране на точността, като това зависи от модела, натоварването и законодателните наредби. Обикновено техническата проверка се прави на всеки 6 или 12 месеца.

Alcotester.bg предлага дрегер за алкохол на доказали се марки в тази област: Tigon; Dingo; ACS; Alcoscan; Alcofind; Envitec; Alcogran; Dräger и други. Освен дрегер за алкохол, Alcotester.bg е с богат опит в използването на наркотестери. Тестовете за наркотици определят количеството на наркотични и опиатни субстанции, като отчитат положителност за амфетамини, кокаин, хероин, морфин, метадон, кодеин, маково семе, екстази и други. Предлага се и калибрация на професионалните модели дрегери, както и нужните резервни части и аксесоари. Освен това се предоставя одит на ПВТР, процедури и протоколи за проверка на алкохол и наркотични субстанции, а ако нямате такива, ще ви помогнат при въвеждането им.

Alcotester.bg предлага продукти за отчитане наличието на алкохол, наркотици и опасни газове. Опитните професионалисти гарантират точни измервания и стабилни резултати, чрез които да можете да реагирате навременно в определени ситуации, като предотвратите такива обстоятелства, каквито застрашават живота на хората.

Такива важни превантивни мерки може да окажат влияние върху защитата на здравето и живота на човек. Необходимостта от проверка все повече нараства и също така нараства и широкото използване на подобни продукти.