Издателство Замония представя „Здравето на мозъка“ от Ребека Фет

Последните научни изследвания показват, че етапът от бременността до първата година е най-критичният прозорец за гарантиране здравето на мозъка през целия човешки живот. В този период нашата цел не е просто да избегнем екстремните смущения, които рефлектират в аномалии на развитието, а да заложим в нашето бебе отлична основа за концентрация, памет, общуване, вербални умения, регулация на емоциите, висок коефициент на интелигентност и т.н. Всички тези умствени процеси ще са от решаващо значение за потенциала му в бъдеще да формира силни социални връзки и да живее щастлив и продуктивен живот.

Книгата събира на едно място всички най-нови консолидирани знания как да постигнем пълноценно невроразвитие на детето и подробно разглежда теми като:

– Кои храни и специфични добавки за майката стимулират здравето на мозъка на бебето?

– Ваксините – кои, кога и как да бъдат поставяни?

– Кой е оптималният момент за клампиране на пъпната връв?

– Кърмене и как да изберем най-подходящата формула за детето си?

– Как да избягваме най-вредните токсини за мозъка и да създадем „зелена“ и здравословна детска стая?

– Медикаменти през бременността и след раждането.

– Важното място на пробиотиците за мозъчното здраве и за лечение на колики и рефлукс.

… и много други.

Ребека Фет завършва молекулярна биология и биохимия към университета в Сидни, Австралия, и има опит в лабораторните изследвания в областта на генетиката. Преди да стане бестселър писател на научна тематика, тя работи осем години в кантора по патентни дела за биотехнологии в Ню Йорк, където анализира научни и клинични изследвания и пресъздава сложните текстове на понятен, разбираем език. Ребека е страстен привърженик на идеята, че най-новите достижения на науката трябва да достигнат до хората.

 

„Добре проучена книга със съвети, основани на научните доказателства, която предлага възможност както на родителите, така и на лекарите да навигират в комплексността при оптимизиране на здравето на бебешкия мозък, с насоки за всичко: от намаляване на риска от преждевременно раждане до избор на най-добрата формула и пробиотици за новородени. Кратките обобщения на главите улеснява прилагането на смислените насоки.”

д-р Ейдиън Л. Симон, сертифициран от борда акушер-гинеколог и автор на книгата The New Rules of Pregnancy: What to Eat, Do, Think About, and Let Go Of While Your Body Is Making a Baby

 

„Книга, която трябва да бъде прочетена от всеки акушер, педиатър или бременна жена. Тя предоставя съвременните консолидирани знания за това как да постигнем пълноценно невроразвитие при детето. Горещо препоръчвам книгата на всички, които се интересуват от оптимални резултати на бременността.”

Брус У. Холис, PhD, Professor of Pediatrics, Medical University of South Carolina

 

„Завладяващо разяснение за най-новите разбирания за невроразвитието на бебетата, обхващащо важни теми като отложеното завързване на пъпната връв и важността от откриването и лечението на анемия по време на бременността.”

Джудид С. Мърсър, PhD, сътрудник на American College of Nurse-Midwives, Professor Emerita, University of Rhode Island, Adjunct Professor of Pediatrics, Brown University