Wiener Privatklinik е сред най-добрите болници в света за трета поредна година

Австрийската болница WPK отчита 48% годишен ръст на българските пациенти след пандемията

Wiener Privatklinik (WPK) , една от най-големите частни болници в Австрия, е класирана за трета поредна година сред „Най-добрите болници в света“ от американското издание Newsweek. Болница WPK беше наградена за висококачествените грижи, предоставяни от международно признати лекари, и за модерната си медицинска база. Разположена във Виена, Wiener Privatklinik е единствената частна болница в Австрия, получила този сертификат.
Класацията „Най-добрите болници в света“, публикувана от Newsweek в сътрудничество с платформата Statista, е в петото си издание и включва над 2300 болници от 28 държави по света. Подборът е направен въз основа на препоръки от здравни специалисти, проучвания сред пациенти и ключови показатели за ефективността на болниците.

С над 12 000 хоспитализации годишно, приблизително 40% от пациентите на болницата са от повече от 20 държави, предимно от Централна и Източна Европа, включително и от България.

Броят на пациентите от България се е увеличил с 48% на годишна база след пандемията от Ковид-19. Сред най-често търсените медицински услуги са лечението на онкологични заболявания, последвани от сложни операции в областта на ортопедията и травматологията, сърдечно-съдовата хирургия, реконструктивната хирургия и хирургията на периферните нерви, както и детската хирургия. През годините близо 250 български пациенти са получили лечение във Wiener Privatklinik. Пациентите могат да се възползват и от онлайн медицински консултации от австрийски специалисти във виртуалната клиника WPK Online Healthcare Center, която предлага над 20 медицински специалности.

„Класирането сред „Най-добрите болници в света“ за трета поредна година утвърждава позициите ни в предоставянето на най-новите и иновативни грижи за здравето на нашите пациенти от реномирани лекари въз основа на последните научни насоки и медицински иновации. Гордеем се, че сме признати за водеща болница, която предлага достъп до мултидисциплинарни грижи, международно признати лекари и най-съвременните медицински технологии. Тази награда утвърждава непрестанните ни усилия да предоставяме възможно най-високо качество на медицински грижи, комфорт и безопасност на пациентите от цял свят, които избират да се лекуват в нашата болница във Виена“, казва Ема Хафнер, ръководител на отдел „Маркетинг и международни пациенти“ във Wiener Privatklinik.

Wiener Privatklinik разполага с 10 медицински центъра за компетентност, които предлагат медицински грижи в различни клинични области, включително консултации, профилактика, прецизна диагностика и съвременно лечение, използвайки най-новите терапевтични подходи и хирургични техники. Онкологичният център, WPK Cancer European Academy Cancer Center, е най-всеобхватното и реномирано частно лечебно заведение за диагностика и лечение на рак в Централна и Източна Европа.

Всеки пациент разполага с възможността за консултация с над 400 лекари с изключителен опит, включително международно признати научни изследователи. Тази година 14 лекари, сътрудничещи на WPK и специализиращи в различни медицински области, бяха класирани сред най-добрите 6% учени в света според класация на Станфордския университет.

Неотдавна болница WPK разшири набора си от иновативни медицински процедури с придобиването на хирургическия робот Da Vinci Intuitive Surgical System. Системата се използва за минимално инвазивна хирургия в различни специалности, включително обща хирургия, сърдечна и гръдна хирургия, онкология, гинекология и урология. Роботизираната хирургия предлага значителни предимства както за пациентите, така и за лекарите, като прецизност и безопасност, по-високи нива на комфорт, по-бързо възстановяване, нисък риск от кървене и инфекции, минимална болка и намаляване на белезите.

Българските пациенти могат да получат пълно съдействие при планирането на посещението си в болницата във Виена или при провеждането на онлайн консултация от екипа за чуждестранни пациенти на WPK, по имейл или чрез телефонно обаждане.