Ползи за здравето от надуваемите джакузита

Всички ние се стремим да осигурим на децата възможно най-забавно, пъстро и интересно детство, изпълнено с приключения и усмивки.

Един от начините да го постигнем е да им купим надуваемо джакузи за двор през летните месеци, което ще гарантира, че морето няма да им липсва особено.

Ако сте скептични като нас, сигурно си имате своите резерви, още повече че детското джакузи си е сериозна инвестиция. Затова, нека заедно разгледаме няколко ползи за детското здраве, появяващи се вследствие на редовната му употреба.

По-добро емоционално здраве и успокояващ ефект

Както казахме, радостта на децата от подобно оборудване е огромна. Щастието, усмивките и звучният им смях ще огласят двора ви дори и в най-горещите дни, карайки ви да забравите всякакъв дискомфорт и неволи.

Топлата вода и масажните струи в джакузито допринасят за релаксацията и успокояването на децата, предизвиквайки ги да се отпуснат, да намалят стреса и да подобрят настроението си.

Според някои проучвания, детските надуваеми джакузита спомагат за по-качествен сън, редуцират напрежението у децата и подобряват кръвообращението. Така, излизайки от тях, те ще са далеч по-спокойни и стимулирани за нови предизвикателства и игри.

По-функционална сърдечно-съдова система

Потапянето в джакузи води до ускоряване на сърдечната честота и понижаване на кръвното налягане, което понякога дори и при децата, не е със съвършено нормални параметри. 

Водата насърчава добрата циркулация, повишавайки телесната температура и разширявайки кръвоносните съдове, като така се улеснява пренасянето на жизненоважни хранителни вещества до всички клетки и органи.

Облекчение на болка и стари травми

Малките пакостници са като бомба със закъснител, що се отнася до ранички, контузии и синини. Топлата вода определено влияе положително за редуциране равнището на дискомфорт и облекчаване на неприятната болка, появяваща се от време на време вследствие на стари инциденти. Дори все още младите мускули и стави на децата ще усетят положителното влияние.

По същия начин джакузито може да помогне, ако малчуганите са физически активни и тренират някакъв спорт. Кратък престой би направил чудеса за това да се почувстват разтоварени и облекчени, едновременно отпускайки мускулите и повишавайки гъвкавостта на ставите.

Подпомагане на имунната система

Излагането на умерено топла вода подпомага имунната система на децата, като увеличава броя на белите кръвни клетки, имащи водеща роля при защитата от болести.

Подобряване на дишането

Топлата вода и парата от джакузито са предпоставка за по-добро дишане, особено при деца, които имат респираторни проблеми като бронхит или астма.

Освен чисто здравните предимства, надуваемите джакузита имат и няколко други важни позитиви, които си заслужава да споменем.

На първо място, приспособленията са изключително мобилни и удобни за пренасяне. Така можете да ги вземете със себе си на почивка или да ги внедрите в организацията за някое забавно и запомнящо се детско парти на открито.

В допълнение, фактът, че са надуваеми и ергономични, прави джакузитата изключително удобни за по-продължителен престой, за разлика от стандартните варианти.

Можете да ги откриете в различни размери, цветове и форми, като така ще си гарантирате, че се съчетават и пасват идеално на свободното пространство. Първокласните модели се сглобяват лесно и бързо, така че за минути сте готови със съвършеното забавление за вашите деца.