Създателите на уникална терапевтична гимнастика помагат на хората да се справят сами с болка и травми

Създателите на уникалния авторски метод с лечебни упражнения Active Sitting – Koнстантин Ковачев и съпругата му Ива Ковачева, започват четвърто национално турне. То ще се проведе в 7 града в България – Плевен, Русе, Варна, Бургас, Хасково и София oт 8-ми до 16-ти май. 

По време на обученията на живо, които вече станаха традиционни, участниците имат възможност както да овладеят нови техники, така и да овладеят стари, с които да си помогнат сами за превенция или преодоляване на сериозни травми.

Овладяването на упражненията са разделени на нива – тричасови, еднодневни и тридневни обучения. В началото на всяко събитие се представят основни техники, след което постепенно се надгражда с по-сложни. Акцент е информацията за упраженията, правилното изпълнение и ползите от тях. Главната цел е хората да могат да си помагат сами.

Гимнастиката Active Sitting e с продължителност едва няколко минути, е доказано във времето решение на разнообразни болки и травми, както физически, така и емоционални и от нея се възползват хора от 4-годишна възраст до над 80-годишни. Всяка сутрин създателят на метода Koнстантин Ковачев и съпругата му Ива Ковачева правят живи включвания в социалната мрежа Facebook, където се събират стотици фенове.

През годините уникалната система от упражнения е помогнала дори на почти обездвижени хора. Сред най-емблематичните случаи е жена с три счупени прешлена и множество дискови хернии, за която единственото спасение е било рискова операция. След три месеца стриктно и многократно повтаряне на специалните упражнения, е възстановена и дори работи като доброволец на събитията на Active Sitting, за да предаде ценният си опит.

Константин Ковачев кинезитерапевт от 20 години, който се е посветил на превенция на болките и проблемите на хората. Със съпругата си създават иновативния метод Active sitting, базиран на това как да си помагаме сами за болките в тялото. Автор е на книгите “Как да се справим сами с болката в тялото” и ”Физическа и емоционална трансформация”, която акцентира на връзката между емоционалното и физическото състояние. Константин Ковачев е завършил Спортната академия, специалност кинезитерапия. От 2015 година задълбочава сериозно в сферата на приложната кинезиология и придобива допълнителни квалификации. Започва да експериментира с тази наука, навлиза в дълбочина за причините за болките в тялото и се посвещава да ги изследва. Преминава курсове по техника за емоционална свобода и енергийна психология и отчита, че немалка част от болките в тялото са вследствие на емоционални дисбаланси.