Издателство Колибри представя „Глюкозната революция“ от Джеси Инчауспе

На 5 май излезе от печат бестселърът „Глюкозната революция“ (превод: Константин Цанков, 304 стр., цена: 18 лв.), от който ще научите защо е важно да приемате храните в правилния ред и да добавяте зелено предястие към всичките си ястия.

Опирайки се на над 300 научни изследвания, на собствения си опит, както и на преживяното от своите съмишленици, развенчавайки митове и утвърдени от години схващания, авторката Джеси Инчауспе ни запознава с революционното въздействие, което оказва балансираната кръвна захар върху здравето и благополучието ни.

Всичко, което слагаме в устата си, предизвиква реакция. Това, което ядем, влияе на 30 трилиона клетки и 30 трилиона бактерии в нас. Изберете сами: глад, пъпки, мигрена, замъглено съзнание, промени в настроението, увеличаване на теглото, сънливост, безплодие, синдром на поликистозните яйчници (СПКЯ), диабет тип 2, мастно чернодробно заболяване, сърдечни болести… Всичко това са сигнали, с които нашите тела ни уведомяват, че имат проблеми. Съветите в настоящата книга са помогнали на хора с подобни здравословни проблеми да подобрят състоянието си, да възвърнат формата и енергията си. Диабетиците, сърдечноболните, преждевременно състарените, хората със свръхтегло, вечно гладните, преуморените, потиснатите, тревожните могат отново да се радват на живота единствено като спазват напътствията на Джеси, при това без мъчителни диети.

Природата ни е предвидила да приемаме глюкоза по определен начин: чрез растенията. Навсякъде, където е имало нишесте или захар, е имало и влакнини. Това е важно, защото влакнините помагат да се забави усвояването на глюкозата от организма. Днес обаче по-голямата част от рафтовете на супермаркетите са пълни с продукти, които съдържат предимно нишесте и захар. Като се започне от белия хляб и се стигне до сладоледа, бонбоните, плодовите сокове и подсладените кисели млека, влакнини не се виждат никъде. И това е умишлено: влакнините – фибрите, често се премахват при преработването на храните, защото присъствието им би попречило да запазите храната за по-дълго време…

 

Джеси Инчауспе е родена във Франция през 1992 г., завършва математика в лондонския „Кингс колидж“ и биохимия в университета „Джорджтаун“ във Вашингтон, живее в Париж и Ню Йорк. На 19-годишна възраст тежък инцидент, от който едва оцелява, пробужда интереса ѝ към медицината и по-специално към науката за храненето. През 2019 г. създава в Инстаграм акаунта Богинята на глюкозата – @glucosegoddess, в който пише и обменя информация с десетки хиляди свои последователи за ролята на глюкозата за човешкото физическо и психическо здраве. Книгата ѝ „Глюкозната революция“ излиза през април 2022 г., веднага става бестселър във Франция, САЩ, Англия, Австралия, Испания и Германия, а за по-малко от година е преведена на повече от 30 езика.