Създателите на уникалния метод за лечебна гимнастика учат на превенция жителите на Челопеч

След националното си турне през май месец, създателите на уникалния авторски метод с лечебни упражнения Active Sitting – Константин Ковачев и съпругата му Ива Ковачева, добавят още една интересна дестинация – Община Челопеч.

Събитието е на 26.07 (сряда) от 18.30 ч., в двора на ОУ “Св. св. Кирил и Методий”. 

Входът е свободен, а участниците ще имат уникалната възможност да овладеят нови техники, с които да си помогнат сами за превенция или преодоляване на сериозни травми – както физически, така и емоционални. Именно това е и основната концепция, внедрена в метода Аctive Sitting.

Коко и Ива Ковачеви ще демонстрират пред публиката упражнения за превенция и лечение на физически или емоционални проблеми. Главната цел е хората да се научат да си помагат сами. Гимнастиката Active Sitting e с продължителност едва няколко минути и няма ограничения във възрастта. Освен за ежедневно поддържане на добри тонус, служи за неутрализиране на вредните последици от заседналия начин на живот, като ошипяване, дископатия, дискова херния, остеопороза, стари счупвания на прешлените, листеза на прешлен, автоимунни заболявания. Специфичното е, че втората част на програмата е предназначена за преодоляване на сериозни емоционални състояния като паник атаки; депресия; тревожност и много други.

Комплексът от упражнения са предназначени за всякаква възраст и вече имат огромен брой последователи както в България, така и по цял свят. Всяка сутрин създателят на метода Коко Ковачев прави живи включвания в социалната мрежа Facebook, където се събират стотици фенове.

По време на събитието желаещите ще могат да закупят двете книги на Константин Ковачев – “Методът Актив ситинг” и нейното продължение – “Физическа и емоционална трансформация”.

Константин Ковачев е кинезитерапевт от 20 години, който се е посветил на превенция на болките и проблемите на хората.

Със съпругата си създават иновативния метод Active sitting, базиран на това как да си помагаме сами за болките в тялото. Завършил е Спортната академия, специалност кинезитерапия. От 2015 година задълбочава сериозно в сферата на приложната кинезиология и придобива допълнителни квалификации. Започва да експериментира с тази наука, навлиза в дълбочина за причините за болките в тялото и се посвещава да ги изследва. Преминава курсове по техника за емоционална свобода и енергийна психология и отчита, че немалка част от болките в тялото са вследствие на емоционални дисбаланси.

Събитието е подкрепено от община Челопеч, която в последните години акцентира както на събитийния туризъм с наситена програма от фолклорни фестивали, така и на инициативи като тази с грижа за хората.