Как да се погрижим за тялото си, докато чакаме колата ни да бъде репатрирана?

Пътуването, независимо дали в страната или в чужбина, често включва дълги часове на път. И докато возенето в кола често е релаксиращо и интересно преживяване, то също е физически натоварващо и изморително, особено когато се сблъскате с неочаквани ситуации на репатриране по пътя. 

И да, репатракът в чужбина не е като репатрак София – там ситуацията е доста по-различна и още повече се изисква от нас да помислим за често пренебрегвани фактори какъвто например е здравето. За да се чувствате добре по време на такива събития, ето няколко съвета как да се погрижите за себе си.

Хидратирайте се

Дехидратацията води до умора и дискомфорт. Носете достатъчно количество вода, особено когато пътувате в горещи или сухи райони. Създайте си навик да пиете вода редовно, за да останете в оптимална форма.

Дръжте здравословни закусчици под ръка

Опаковайте здравословни закуски като ядки, гранола и пресни плодове, за да поддържате енергийните си нива стабилни, дори и да се наложи да останете повече време на едно и също място. Избягвайте сладки или прекалено обработени закуски, които могат да доведат до енергийни сривове.

Правете си освежаващи почивки

Редовните паузи за презареждане са от съществено значение за предотвратяване на умора и мускулна скованост. Не забравяйте да протегнете краката си, да се разходите и да освежите ума си.

Разтягайте се и правете упражнения

Простите разтягания и упражнения също могат да помогнат за облекчаване на напрежението и поддържане на добро кръвообращение. Завъртете глезените си, огънете китките си и изпълнете леки разтягания на врата и раменете по време на почивките.

Управлявайте ефективно стреса

Ситуациите на репатриране по пътя са натоварващи. Практикувайте упражнения за дълбоко дишане или техники за внимание, за да останете спокойни.

Не забравяйте спешните приготовления

Носете основен комплект за първа помощ с основни неща като болкоуспокояващи, превръзки и антисептици. Полезни са в случай на леки наранявания или дискомфорт.