УМБАЛ „Св. Марина“ – Плевен предлага безплатни урологични прегледи по повод на Световния месец за борба с рака на простатата

Водещата високотехнологична болница ще предоставя безплатни консултации със специалист на 13 и 16 ноември срещу записване

 

През месец ноември УМБАЛ „Св. Марина“ – Плевен, лидер във високотехнологичното медицинско обслужване в България и единствената болница у нас с две роботизирани системи, ще предостави безплатни урологични прегледи по случай Световния месец за борба с рака на простатата. Инициативата дава възможност на мъжете да се консултират с урологични специалисти напълно безплатно след предварително записване.

Безплатните урологични прегледи ще бъдат извършвани от изявени специалисти на болницата. На 13 ноември от 15:00 до 18:00 часа, желаещите ще могат да се възползват от безплатна консултация с доц. д-р Владислав Дунев, ръководител на катедрата по урология към Медицински университет – Плевен. На 16 ноември, в същия часови диапазон, професор д-р Боян Атанасов, ръководител на урологичната клиника към УМБАЛ „Св. Марина“ – Плевен, ще извършва безплатни урологични прегледи на простатата. Прегледите ще се проведат след предварително записване на тел.: 0700 20 006; 0648181 или 064805666.

Статистиката на УМБАЛ „Св. Марина“ – Плевен показва, че за последната година в болницата са извършени 554 биопсии на простатната жлеза, при които са диагностицирани 201 карцинома на простатата. От тези случаи, 106 са успешно оперирани в болницата – 96 от интервенциите са извършени, използвайки високотехнологичните роботизирани системи за урологични операции, а 10 от операциите са лапароскопски. Липсата на отворени операции в направление „Урология“ подчертава ангажимента на болницата към минимално инвазивни методи за лечение и утвърждава позицията на УМБАЛ „Св. Марина“ – Плевен като лидер във високотехнологичното медицинско обслужване у нас.