Българският изобретател на Актив Ситинг представя уникалния метод в Австрия и Германия

Създателят на метода Актив Ситинг Коко Ковачев ще се срещне с българските общности в Австрия и Германия в периода от 18 до 26 ноември. На срещите той ще представи лично разработената от него методология, представляваща система от специализирани упражнения и техники, които всеки може да изпълнява в седнало положение.

На 18 ноември Коко Ковачев ще посети българите в един от най-красивите градове на Европа – Виена, а след това ще се насочи към Германия и ще пътува до Мюнхен (19 ноември), Вюрцбург (25 ноември) и Манхайм (26 ноември).

След пет осъществени турнета на територията на България, това е първи подобен воаяж на Коко Ковачев зад граница, където той ще има възможността лично да представи метода Актив Ситинг. Идеята идва от българите зад граница, които вече познават разработената от него система от упражнения и я прилагат успешно в ежедневието си.

Обученията на живо в метода Актив Ситинг ще помогнат на присъстващите да разберат по-добре как работи тази методология, как се изпълняват упражненията и по какъв начин Актив Ситинг може да им помогне в разрешаването на техните проблеми, като болки в кръста и врата, болки в ставите, бюрнаут, като допринася за по-добър физически и емоционален баланс.

За да достигне методът Актив Ситинг и до хора, неговорещи български език, предстои системата да бъде преведена първо на английски, а след това и на други езици. Нейният създател Коко Ковачев планира да осъществи и срещи пред местни жители в различни европейски градове, а евентуално и да популяризира метода извън границите на континента.

Създателят на Актив Ситинг Коко Ковачев се занимава активно с кинезитерапия от вече 20 години, а от 2015 година специализира в областта на приложната кинезитерапия. Оглавява първата за България програма за физическа и емоционална трансформация (ФЕТ), изцяло базирана върху принципите на приложната кинезиология.

Вследствие на опита и знанията, натрупани от Коко Ковачев, Актив Ситинг се превръща в методология, разработена върху основите на кинезиологията. Системата от упражнения успешно активира мускулите в тялото, като позитивно се повлиява и върху проблемите на опорно-двигателния апарат. Актив Ситинг оказва благоприятно въздействие и над вегетативната нервна система, позволявайки на тялото да работи в оптимален баланс.

Актив Ситинг е програма от упражнения, която може да се изпълнява както от хора в активна възраст, така и от деца и възрастни. Заложените в нея упражнения са сравнително леки, което ги прави подходящи и за трудно подвижни хора, които имат нужда от движение.

Билети за предстоящите гостувания на Коко Ковачев в Австрия и Германия можете да закупите в официалния уебсайт на Актив Ситинг.